Beeldbank van Stichting Behoud Erfgoed NLR (SBEN)
 → 
 →  [Database nr. 00296]
 

 
 

Klik op bovenstaande afbeelding voor een 100% weergave

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 00296
 
Titel : Windbelasting op een brugdeel met heftoren / Wind load on a part of a bridge with lifting tower
Instituut : NLR
Locatie : Amsterdam, Schinkel Industrieterrein
Datering : 1970-1971
Bijzonderheden : De foto betreft de meting van de windbelasting op een 80 meter lang brugdeel met heftoren (schaal 1:100) voor de verbinding over de Oude Maas, tussen IJsselmonde en Putten bij Spijkenisse in opdracht van de Gemeentewerken van Rotterdam. De metingen zijn uitgevoerd in de kleine tunnel van het NLL, met een externe balans, die nog stamt uit de RSL, waarbij het model aan draden is opgehangen.
Het doel was het meten van de zijwaartse belasting op de pijlers van de brug. Daarom zijn ook metingen uitgevoerd met een vereenvoudigd treinmodel op de brug.

The picture is about the measurement, by order of the Public Works of Rotterdam, of the wind load on a 80 meter long bridge element with lifting tower (scale 1:100) over the river Oude Maas to connect IJsselmonde and Putten, near Spijkenisse. The test was conducted in the small wind tunnel of the NLL with an external balance, which originates from the RSL, whereby models were suspended with wires. The purpose was to measure the lateral loads on the pillar supports of the bridge. To that end a simplified train model was placed on the bridge.
 
Fotograaf :
Collectienaam :
Rubriek : Aerodynamica
Subrubriek : Niet-luchtvaartonderzoek
Categorie : Foto: kleur
Achterkant afbeelding :
Afmetingen :
Rapportnummer :
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 07 november 2018